vineri, 17 iunie 2011

Eclipsa toatal de soare 15 Iunie 2011

În România, mii de oameni şi-au petrecut o bună bucată din noapte afară, ca să vadă eclipsa totală de lună. A fost una dintre cele mai lungi eclipse de la începutul secolului. Zeci de dâmboviţeni au mers la punctul de observaţie organizat de Membrii Societăţii Astronomice Române de Meteori. "Este o eclipsă a cărei durată a totalităţii este foarte mare , de o oră şi 40 de minute, ceea ce o situează printre cele mai lungi eclipse totale din secolul 21, vizibilă din România", a explicat preşedintele SARM, Valentin Grigore.
La Galaţi, peste 1.000 de oameni au văzut eclipsa de lună la Observatorul Astronomic din localitate, unde se află cel mai mare telescop destinat publicului din România.
Cei care nu au putut merge la observator au putut să vadă eclipsa pe internet, transmisă de la Observatorul gălăţean. Peste 45.000 de vizitatori din întreaga lume au accesat pagina
Eclipsă a fost vizibilă şi din Deva. Cerul perfect senin a permis observarea fenomenului astronomic chiar şi de acasă, din balcon.
Bucureştenii nu au fost, însă, la fel de norocoşi. Ploaia de seară şi norii strânşi deasupra Capitalei i-au împiedicat pe cei veniţi la observatrul astronomic să vadă ceva.
Următoarea eclipsă totală de lună va fi vizilă din România, abia în anul 2015.

Sursa:http://stirileprotv.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu