joi, 30 iunie 2011

Jumatate dintre romani NU STIU ca pot merge GRATIS la dentist


Aproape jumatate dintre romani merg la dentist doar o data pe an, desi unul din patru recunoaste ca are o igiena orala deficitara. Acestea sunt principalele concluzii ale unui sondaj IRES, comandat de Colegiul Medicilor Dentisti din Cluj si citat de Gandul.

Cum aleg romanii medicul stomatolog?

39 la suta din respondenti si-au ales dentistul la recomandarea unui prieten, iar 22 la suta au tinut cont de sfatul unei rude. Pentru 13 la suta a contat distanta de cabinet, in timp ce 10 la suta si-au ales medicul stomatolog la intamplare.

Romanii sunt europenii care se preocupa cel mai putin de starea danturii lor, doar 34% dintre ei mergand la dentist cel putin o data pe an, potrivit rezultatelor primului Eurobarometru asupra sanatatii dentare a cetatenilor europeni, derulat in urma cu un an.

Se pare ca cei care se ingrijesc cel mai mult de dintii lor sunt olandezii, 83% dintre ei au mers la dentist intr-un an. Urmeaza apoi danezii cu un procent de 78%, luxemburghezi si germani cu 77%. Cu 52%, francezii se situeaza sub media europeana, care este 57%.

Sursa : http://www.incont.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu