vineri, 8 iulie 2011

Care este legatura dintre cardurile de credit si alimentatia nesanatoasa

Folosirea cardului de credit sau de debit conduce la achizitionarea de produse nesanatoase, pe care de obicei nu le-am cumpara folosind bani lichizi.

Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie in urma unui studiu recent, dupa ce au monitorizat facturile a peste 1.000 de clienti al unui supermarket din lantul Northeastern. Modalitatea de plata a fost elementul esential pe care oamenii de stiinta l-au luat in considerare.

Studiul publicat in Journal of Consumer Research vine cu observatii surprinzatoare: persoanele care platesc cu ajutorul cardului de credit sunt mai tentati sa cumpere produse nesanatoase decat cei care platesc cu bani lichizi. De asemenea, s-a observat ca cei care fac cumparaturi in weekend cel mai probabil urmeaza o lista de cumparaturi.

In plus, oamenii de stiinta spun ca sunt mai cheltuitori cei care folosesc card de debit, in comparatie cu cei care au card de credit.

A doua etapa a studiului a urmarit comportamentul a 125 de studenti atunci cand fac cumparaturi online folosind un card de credit. Studentii au facut alegeri impulsive, neluand in calcul utilitatea acestora obiectelor achizitionate.

Sursa : http://stirileprotv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu