joi, 14 iulie 2011

De Ziua Frantei, parada militara va fi indoliata. Google isi schimba logo-ul

Pe 14 Iulie este Ziua Nationala a Frantei. Are loc astfel celebrarea cuceririi Bastiliei de catre revolutionari, in 1789. Dupa atentatul de ieri, in care 5 militari francezi au murit in Afganistan, parada de azi va fi in doliu.

Atentatul care a intristat o sarbatoare

Cinci militari francezi si un civil afgan au fost ucisi miercuri dimineata, in Afganistan, intr-un atentat cu bomba, in care au mai fost raniti grav alti patru soldati francezi si trei civili afgani, scrie Le Parisien.

Parada pe Champs-Elisee

Parada militara de pe cel mai cunoscut bulevard din Franta va fi totusi una grandioasa, ca in fiecare an. Sa nu uitam ca, dintre marile state europene, Franta este cel mai vechi stat constituit in jurul unui domeniu regal, initial organizat in jurul regiunii Ile-de-France a carei capitala este Parisul.

Franta este membra a Consiliului Europei, membra fondatoare a Uniunii Europene, a zonei Euro si a Spatiului Schengen. Este, de asemenea, unul din membrii fondatori ai Organizatiei Natiunilor Unite si unul din cei cinci membri permanenti ai Consiliului de securitate ONU. Face parte si din Uniunea Latina, Organizatia Internationala a Francofoniei si din G8.

Cum sarbatoreste Google Ziua Frantei


Trafic restrictionat in Bucuresti

Traficul rutier va fi restrictionat, de joi dupa-amiaza pana in noaptea de joi spre vineri, pe strazile Biserica Amzei si Christian Tell, in zona Ambasadei Frantei la Bucuresti, cu ocazia celebrarii Zilei nationale a Republicii Franceze.

Politstii rutieri recomanda soferilor sa evite zona si sa respecte semnalele agentilor de politie rutiera.

Cateva date despre Franta

Republica Franceza este un stat unitar, fiind o democratie organizata ca o republica semi-prezidentiala. Este o natiune dezvoltata, avand cea de-a cincea economie mondiala in 2008. Valorile pe care aceasta le apara si de care se simte foarte atasata sunt exprimate in Declaratia Drepturilor Omului si Cetateanului.

Numele de Franta provine de la denumirea latina Francia, care inseamna taramul Francilor. Francia desemna, la origine, o regiune din nordul Europei, populata sau mai degraba dominata de catre poporul razboinic germanic ce se numeau ei insisi Franci. Astfel, Francia la origine nu avea o conotatie geopolitica, ci mai mult geografica sau sociologica, similara cu termenele actuale Maghreb sau Balcani.

Sursa : http://stirileprotv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu