marți, 28 iunie 2011

Fetitele de un an din India, obligate la operatii de schimbare de sex













Fetite in varsta chiar si de un an sunt obligate sa sufere operatii de schimbare de sex in vestul Indiei, in orasul Indore, parintii lor fiind disperati sa aiba baieti.

Doctorii se apara spunand ca respectivii copii aveau organe interne ce nu corespundeau organelor genitale externe.

Chirurgii din orasul Indore au fost raportati pentru "convertirea" a sute de fete pe an, care sunt ulterior "indopate" cu medicamente hormonale.

Sapte experti in genitoplastie din Indore s-au laudat ca fiecare ar fi transformat intre 200 si 300 de fete in baieti pana acum, doar una fiind mai mare de 14 ani, varsta legala de consimtamant pentru o astfel de operatie.

Costul unei astfel de interventii este de 2.250 de euro.

Autoritatile indiene s-au sesizat in urma reactiilor dure de pe site-urile de socializare, Comisia Nationala pentru Protejarea Drepturilor Copilului anuntand luni ca a cerut guvernului sa investigheze medicii si spitalele incriminate de catre un ziar indian.

Copiii operati au intre unul si cinci ani, iar procedura de transformare a unei fete intr-un baiat se numeste genitoplastie, procedura presupune "construirea" de catre doctori a unui penis folosind tesut din organele feminine, copilului fiindu-i ulterior administrate medicamente hormonale.

Parintii bogati din Delhi si Mumbai merg in Indore pentru a-si "corecta" chirurgical fetele, desi specialistii ii avertizeaza ca baietii "convertiti" vor fi infertili.

Abuzurile din tara asiatica par a fi "motivate" de normele traditionale, pentru ca in societarea indiana fiii, perceputi drept viitori mostenitori ai familiei, sunt preferati fiicelor.

Testele pentru determinarea sexului din timpul sarcinii sunt ilegale in India. Masura a fost luata de guvern pentru a incerca prevenirea avortarii fetusilor feminini, o practica tot mai raspandita in randul femeilor, desi in unele zone raportul dintre cele doua sexe arata un decalaj evident.

Stirile despre abuzul scapat de sub control in Indore au condus la reactii violente pe Twitter si pe alte site-uri de socializare.

"Socant! Nu doar ca oamenii omoara fete nenascute, ci transforma fete in baieti prin genitoplastie", a scris pe contul ei de Twitter scriitoarea si feminista Taslima Nasreen, aflata in fruntea revoltei.

Femeia a propus si metode de sanctionare a celor care efectueaza astfel de tipuri de proceduri.

"Medicii care practica in mod ilegal feticidul feminin si genitoplastia ar trebui sa primeasca inchisoare pe viata", a spus protestara.

In India, minorii care nu au inca 14 ani nu pot lua decizii in ceea ce-i priveste, acest fapt ridicand ingrijorari legate de drepturile copiilor.

Sursa : http://stirileprotv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu