joi, 23 iunie 2011

Frumuseti care au fost iertate de ravagiile trecerii timpului

Toata lumea imbatraneste mai devreme sau mai tarziu, dar unele femei ajung la varsta de 50 de ani cu incantare, aratand splendid si sexy, iar altele sunt ingrozite cand se gandesc la batranete.

Unele vad batranetea ca pe un avantaj, iar altele ca pe o slabiciune. Exista un echilibru intre cele doua?

Va prezentam cateva dintre frumusetile ferite in mod cu totul uimitor de ravagiile timpului si va impartasim cateva din secretele frumusetii eterne.

1. JANE FONDA: Chiar si azi, un superb guru in fitness

Desi a lasat deoparte haina de leopard de ceva timp, Jane Fonda, guru-ul de 71 de ani al fitnessului, inca arata minunat. Cum se poate sa fie inca atat de atragatoare dupa atatia ani?
Gene, sex, sport si diete

“Datorez 30% genelor, 30% partidelor bune de sex si 30% sportului si dietelor sanatoase” explica acest simbol al anilor ’60. „Pentru restul de 10% trebuie sa ii multumesc chirurgului meu plastic”, recunoaste ea.
Mai fericita ca niciodata

In ciuda reputatiei de sex simbol pe care a avut-o in trecut gratie rolului din filmul Barbarella din 1968 si corpului sculptat din filmuletul sau de aerobic, ea recunoaste ca acum e mai fericita ca niciodata. „Acum inteleg viata mai bine si nu imi doresc sa fiu din nou tanara.” Spune Jane.

Himalaya o asteapta…

In ceea ce priveste operatia la genunchi, sold si coloana, ea adauga ca si le-a „reparat” ca sa poata urca pe Himalaya si ca trebuie sa aiba un corp perfect ca sa poarta urca la altitudinea de 8000 m deasupra nivelului marii.
… practica yoga

Dupa ce a incetat practicarea activa a fitnessului, a descoperit yoga, pe care o descrie ca fiind un sport ce „conecteaza sinele interior, spiritul si corpul exterior”. In plus, pe Jane Fonda nu o intereseaza ce cred altii despre ea si crede ca inca arata foarte sexy.
2. SUSAN LUCCI: Cea mai tanara dintre colegii ei

Susan Lucci se mandreste ca fiind cea mai tinereasca aparitie dintre colegii ei de la Hollywood. Aceasta actrita de 61 de ani, care a jucat rolul Ericai Kane in serialul All my children timp de 10 ani, arata acum aproape la fel de seducator ca la inceputul carierei sale

A acordat atentie ingrijirii pielii inca de la 30 de ani

Ea spune ca secretul aspectului sau tineresc consta in faptul ca si-a hranit pielea inca de cand avea 30 de ani. Susan are propria line de produse pentru ingrijirea pielii, care cuprinde si sistemul de microdermabrasion, despre care se spune ca ajuta la „stergerea” anilor.

Susan foloseste probabil si restilan, botox si colagen, dar in mod natural si fara sa se vada.


3. GOLDIE HAWN: Inca poate purta costum de baie

Goldie Hawn a urcat chicotind printre stele cu patru decenii in urma, cu programul Rowan & Martin’s Laugh In, iar la varsta de 65 de ani, ea inca poate purta costumul de baie pe care-i purta si atunci. Stilistul ei, care a vazut-o dezbracata, spune ca practic corpul ei nu se schimba.

Cum se poate ca o actrita, producatoare si mama atat de ocupata sa se mentina asa in forma?

Desi Goldie nu tine un regim special, ea isi imparte timpul asa cum trebuie.
Are grija la liniile corpului si la starea emotionala

Ea isi ingrijeste corpul apeland la o combinatie de yoga, mers pe jos, patinaj de interior, si culturism. Starea emotionala de bine i-o asigura viata de familie din California: fiul sau Wyatt, pe care l-a facut cu partenerul sau, actorul Kurt Russel, copiii din casatoria anterioara Oliver si Kate Hudson, si ei actori, si fiul lui Russell, Boston

Eterna si inteleapta

Goldie e de fapt eterna, atat prin imagine, cat si prin energie si totodata anii i-au oferit intelepciune.
Acest lucru este, probabil, si o consecinta a faptului ca actrita evreica a cunoscut si imbratisat filozofia orientala inca din anul 1972. De atunci, ea practica budismul si si-a crescut si copii in traditia budista si iudaica.
Ea spune despre ea ca este o budista evreica: ia ce e mai bun de la ambele religii si combina traditiile budiste cu cele iudaice .


4. HELEN MIRREN: 64 de ani si o energie imensa

Multi ar crede ca o actrita de 64 de ani, cu o cariera minunata si incoronata cu un Oscar ar fi gata de putina liniste si odihna. Dar, de fapt, lucrurile stau exact invers, fiindca Helen se odihneste arareori. Secretul energiei sale imense si aspectului sau splendid este somnul.
Somnul e pasiunea ei

Helen doarme cat poate de mult. Asta e pasiunea ei. Dupa o zi grea de munca, ea nu se duce la petreceri sau in baruri, ci direct in pat. Chiar si cand filmeaza, ea incearca sa traga un pui de somn in rulota ei, in timpul pauzei de masa. „E foarte important, iar cu inaintarea in varsta devine chiar mai important”, a dezvaluit actrita intr-un recent interviu.

Cea mai sexy bunica.

Anul trecut, un paparazzo i-a surprins pe Helen Mirren si pe sotul sau pe plaja. Fotografiile actritei in costum de baie au ajuns pe copertile a numeroase reviste din toata lumea, fiindca dezvaluiau un corp sculptat, cu linii perfecte. Helen arata ca o femeie de treizeci sau patruzeci de ani si nu ca o bunicuta de 63. In ciuda comentariilor sale modeste, cum ca a fost fotografiata dintr-un unghi bun, ea a fost coplesita de complimente din toate partile.
Mananca sanatos si face miscare

In general stelele de la Hollywood fac totul ca sa mentina aparenta tineretii si sa nu para batrane. Helen Mirren a acceptat faptul ca poate face foarte putin in legatura cu asta.Nu se pacaleste crezand ca va trai pentru totdeauna si ca va avea acelasi corp si peste zece ani.

Dar totusi, ea face tot ce poate ca sa limiteze daunele provocate de timp: mananca alimente sanatoase si face miscare. Cu toate acestea, ea recunoaste ca nu prea ii place sa faca miscare, dar e ceva ce trebuie sa faca pentru a-si pastra energia necesara.

Tineretea eterna vesnica e o iluzie

Helen stie ca tineretea vesnica este o iluzie si i se pare nostim sa ne prefacem ca nu e asa. In realitate, timpul trece. Helen numeste asta maturizare si crede ca nu e o diferenta prea mare intre „patruzeci si trei de ani si trei sferturi si patruzeci si patru si jumatate”. Pur si simplu mergi mai departe, sperand sa devii mai intelept in cele din urma si nu vreau sa stiu mai mult de atat.” Spune actrita care a primit un Oscar pentru rolul ei in filmul The Queen, iar cuvintele ei sunt pline de intelepciune.

5. RAQUEL WELCH: aceasta frumusete sexy munceste mult ca sa isi pastreze imaginea

Sex simbolul care a uimit lumea cu scenele fierbinti din One Million Years B.C. din 1966 e inca foarte atragatoare si la 69 de ani. Actrita neaga zvonurile conform carora isi pastreaza aspectul cu ajutorul chirurgiei plastice.

Raquel Welch recunoaste ca lucreaza din greu ca sa isi pastreze aspectul luxuriant si efervescent. Aceasta bruneta durdulie se antreneaza de sase ori pe saptamana, iar regimul ei e alcatuit din doua ore de yoga, culturism si exercitii cardio.
Dieta stricta

Pentru a preveni acumularea de greutate care vine odata cu imbatranirea, ea respecta o „dieta oribil de stricta”, care nu ii place absolut deloc. „Sunt mereu la regim si urasc asta”, spune Raquel, care mananca alimente bogate in proteine slabe, sarace in carbohidrati si fructe, legume si cereale integrale obtinute ecologic.

„Mananc cel putin trei fructe pe zi si beau multa apa. Desi ador painea, clatitele, burrito si pizza, trebuie sa respect o dieta stricta, fiindca asa pot avea o imagine mai frumoasa si ma si simt mai bine.”
Slujba o face fericita.

Unul dintre lucrurile care o fac fericita pe Raquel este cariera sa in afaceri, Pe langa faptul ca e mostenitoarea unui imperiu producator de suc de struguri, ea are propria companie care comercializeaza peruci. In 2007, ea a fost aleasa reprezentanta unei linii luxoase de produse de machiaj pentru ochi de la MAC Cosmetics.


Susan 6. SUSAN SARANDON: Ca o tanara sanatoasa de 22 de ani

Susan Sarandon nu are timp sa se ocupe de problema varstei, fiindca e prea ocupata si prea cautata. Cand aceasta actrita, care a primit premiul Oscar la 43 de ani, a trebuit sa isi faca prima colonoscopie la 50 de ani, medicul a spus ca intestinele sale ar putea cu usurinta sa fie confundate cu cele ale unei femei tinere de 22 de ani. „Am spus ca probabil e ultimul lucru pe care sa vreau sa-l iau de la o tanara de 22 de ani, daca as avea de ales, desigur.”


Frumusete naturala la 50 de ani

Aceasta mama a trei copii are multe avantaje naturale pe care multe tinere de 20 de ani si le-ar dori si pentru care multe femei de 50 de ani ar plati bani buni. Probabil de aceea Susan li s-a alaturat lui Halle Berry si Julianne Moore in campania cosmetica Extreme women creata de Revlon.

„Prietenii mi-au spus ca femeilor de peste 30 de ani le-ar placea sa vada o femeie de varsta lor care nu a fost deformata complet de operatii estetice si inca mai sunt considerate un standard de frumusete.”
E atenta la ce mananca

Secretul aspectului tineresc al lui Susan e surprinzator de simplu. „Acord mai multa importanta sanatatii decat injectarii de diverse substante si corectiilor estetice. Frumusetea vine din interior – adica are de-a face cu ce punem acolo.”
Aceasta actrita nemaipomenita isi pastreaza sanatatea si frumusetea manancand alimente bogate in antioxidanti, captatorii radicalilor liberi, care se gasesc in fructe si legume – si acordandu-si timp pentru miscare regulata, respiratie adanca, vizualizare si munca voluntara.

Fosta vegetariana, ea recunoaste ca s-a saturat de mancare fara carne. Dar si acum manaca doar putina carne rosie si, dupa menopauza, care a survenit la 54 de ani, si-a limitat cantitatea de carbohidrati. Cand isi permite putin rasfat, Susan alege produse din cereale integrale in locul celor rafinate.


Susan Sarandon ia zilnic suplimente cu calciu si vitamina D pentru sanatatea oaselor, precum si vitamina E si ulei de stridii impotriva artritei genunchilor, Co-Q10 (antioxidant pentru intarirea abilitatilor mentale si sanatatea inimii) si una sau doua linguri de ceva numit de ea „o chestie verde”. E pudra de alimente produse organic - broccoli, varza furajera, patrunjel, grau, in si radacini de legume ca napul si pastarnacul.
Gandire pozitiva

Femeile de 50 sau 60 de ani, mai ales cele care sunt la menopauza, se confrunta cu un risc crescut de aparitie a diferitelor boli. Cu toate acestea, Susan Sarandon isi mentine gandirea pozitiva: „tot ceea ce faci cu pasiune si te face sa razi te ajuta sa ramai tanar” spune ea, convinsa.
Voluntara si activista

Pasiunea ei: pace in lume si alte chestiuni globale importante. „Cand faci parte din imaginea de ansamblu, nu iti permiti sa ramai fixat pe propria persoane”, spune ea. „Activismul imi da speranta chiar si atunci cand simt ca am imbatranit peste masura.”Voluntariatul si implicarea sociala imi dau o senzatie de putere.”
Practica vizualizarea

Pe langa faptul ca parctica exprimarea ghidata prin imagini, ea practica si vizualizarea, care s-a dovedit ca influenteaza multe aspecte: ajuta la ridicarea pragului pentru durere, accelereaza slabitul, ajuta renuntarea la fumat…
Daca nu te poti imagina intr-un loc frumos, cum iti poti aduce corpul acolo? Imagineaza-ti totul, de la a trai 120 de ani, la pace in lume. Inainte ca un lucru sa se intample, trebuie sa ti-l imaginezi” e convinsa Susan.

Aminteste-ti ce fericita esti

Copil al miscarii Flower power din anii ’60, Susan inca personifica multe idealuri hippy. Incearca sa iti amintesti ce important e sa respiri. Bucura-te, aminteste-ti ce fericita esti ca inca traiesti si investeste in prieteni”, recomanda Susan.

7. SOPHIA LOREN: Cea mai frumoasa fiinta naturala din lume

Cu o luna inainte de aniversarea de 72 de ani, Sophia Loren a fost declarata cea mai frumoasa fiinta naturala din lume, lasand in urma frumuseti mai tinere, precum Gwyneth Paltrow, Kate Winslet, Cameron Diaz si Catherine Zeta-Jones.
Intr-un chestionar online care a cuprins peste 1600 de persoane, ea a invins chiar si concurenti de sex masculin, precum Johnny Depp si George Clooney, care s-a clasat pe locul al doilea.

Chestionarul a fost sponsorizat in 2006 de Dare to be Bare, in scopul de a arata stelele care nu se lasa prada stereotipurilor.

Sophia Loren nu e doar frumoasa. Se pare ca multi barbati o considera inca demna de a fi dorita, fiindca cu doi ani in urma acesteia i s-a cerut sa pozeze in celebrul calendar Pirelli.
Dragoste de viata, spaghetti si bai cu ulei de maslin.

Cand a fost intrebata care e secretul ei, Sophia si-a atribuit frumusetea naturala „dragostei de viata, spaghetti si bai cu ulei virgi de masline”. Baia cu ulei de masline este o veche tehnica d einfrumusetare folosita inca de pe vremurile stramosilor nostri romani.

Nu este pentru tratamentele estetice

In cariera sa, i s-a cerut de mai multe ori sa isi aranjeze nasul, dar a refuzat intotdeauna cu convingere. Chiar si acum, se opune parerii potrivit careia femeile trebuie sa isi faca operatii estetice numai ca sa se conformeze unor idealuri nefiresti de frumusete.

Suntem absolut convinsi ca frumusetea eterna este ceva ce nu se poate cumpara si ce nici macar cel mai talentat chirurg plastician nu ne poate oferi. Cel mai mare secret al imbatranirii elegante este felul in care percepi acest proces si viata in general. Este ceva ce tine de relatia ta cu tine insuti in fiecare clipa. Daca iti iubesti propria

Sursa : http://www.top-shop.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu