miercuri, 29 iunie 2011

Grecia a trecut milimetric pe langa dezastru













HARTA VOTURILOR. Cel mai neasteptat vot din istoria Greciei s-a terminat. In timp ce mii de oameni protestau in fata cladirii legislativului, alesii de la Atena si-au dat "votul austeritatii".

Potrivit BBC, rezultatul final al votului din Parlamentul Greciei a fost de 155 de voturi pentru si 138 impotriva. Doi alesi s-au abtinut, iar cinci au fost absenti. Potrivit legilor elene, pachetul de masurti de austeritate a trecut si urmeaza sa fie aplicat.

Parlamentul Greciei are 300 de membri, iar Guvernul se baza in acest moment pe un numar mai mic fata de cel necesar unui vot favorabil. Insa au existat parlamentari din Opozitie care au sprijinit pachetul de masuri.

Sursa :http://stirileprotv.ro

Iata un comentariu Reuters pe situatia din Grecia

Optimism pe pietele internationale

Bursa de la New York a inchis in urcare, datorita optimismului privind rezolvarea iminenta a crizei datoriilor de stat din Grecia, insa rulajul redus indica prudenta si nervozitate in piata, scrie Reuters.

Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 1,21%, iar Standard & Poor's (S&P) 500 a avansat cu 1,29%, in timp ce piata Nasdaq a inchis in crestere cu 1,53%

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu