luni, 27 iunie 2011

Inapoi in Evul Mediu. De ce va fi omorata cu ghilotina o femeie din Arabia Saudita













O tanara din Arabia Saudita va fi supusa unei morti cumplite: ghilotina. Tanara va fi omorata in mijlocul unei multimi, fiind acuzata de o crima, pe care - spune ea - nu a comis-o.

Rizana Nafeek, care era doar o adolescenta cand s-a petrecut tragedia, a fost arestata in mai 2005 sub acuzatia de uciderea unui bebelus de 4 luni pe care il avea in grija.

Tanara, nascuta in Sri-Lanka, neaga ca ar fi omorat copilul, ba din contra sustine cu tarie ca ar fi incercat sa salveze bebelusul in timp ce acesta s-ar fi inecat cu mancare, in timp ce ea il avea in grija.

Se pare ca autoritatile arabe o vor neaparat moarta pe tanara, pentru ca cei care au condamnat-o la o sentinta atat de dura au "incurcat" data de nastere de pe certificatul ei. Ea era nascuta in 1988, iar judecatorii au spus ca ea ar fi fost nascuta in 1982, tocmai pentru a-i putea da o sentinta atat de grava.

Daca decapitarea tinerei nu se va anula, Arabia Saudita va intra din nou in vizorul organizatiilor pentru drepturile omului, dar si al ONU, pentru ca Rizana ar fi fost minora cand s-ar fi petrecut presupusa crima, deci in niciun caz nu ar fi trebuit sa fie supusa unui verdict atat de grav.
Mama tinerei cere regelui Abdullah sa o ierte pe fiica sa

Sursa : ttp://stirileprotv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu