duminică, 26 iunie 2011

Aparitie-fantoma pe un rau din China. Un oras intreg a aparut pe ape


Locuitorii din Huanshan, estul Chinei, au ramas umiti dupa ce au vazut cum imaginea orasului lor apare ca o fantoma deasupra apelor raului Xin. Cladiri inalte, munti si copaci pareau ca se ridica prin ceata din rau si s-au grabit cu speculatiile.


De obicei, in zona respectiva nu exista decat cerul la linia orizontului, nicidecum un oras. Localnicii, muti de uimire, au imortalizat momentul despre care au spus ca ar fi chiar o imagine a unei civilizatii pierdute.

Vestea aparitiei misterioase a starnit interesul expertilor care s-au deplasat la fata locului, ca sa vada cu ochii lor ce se petrece. Au cercetat imaginile surprinse de localnici si au incercat sa dea o explicatie. Cel mai probabil, spun ei, a fost un miraj, un fel de iluzie optica ce apare in mod obisnuit cand umiditatea este foarte mare.

Fenomenul apare in momentul in care temperatura apei din aer creste peste cea a apei de desubt. Atunci, razele soarelui sunt refractate si creeaza reflexii pe cer.

Imaginile tipice dintr-un miraj sunt cetoase si tremurande, adica exact cum sunt cele din Huanshan. Se pare ca mirajul de pe raul Xin este cel mai clar inregistrat pana acum.

Sursa : http://stirileprotv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu