marți, 28 iunie 2011

Messenger si Facebook, cei mai mari dusmani ai patronilor. 15% din angajati stau pe net mai mult de jumatate din timpul de lucru











Desi internetul a devenit, in zilele noastre, un mijloc de informare absolut necesar in multe dintre profesii, angajatii romani recunosc faptul ca pierd vremea pe chat sau pe retelele de socializare in timpul programului de lucru, fara vreo legatura cu jobul, arata rezultatele unui sondaj realizat de site-ul de recrutare BestJobs. Peste o treime dintre salariati spune ca petrece o parte din timpul de lucru cu astfel de activitati, 15% recunoscand ca stau pe Messenger si pe Facebook mai mult de jumatate din timpul de lucru .

Potrivit Bestjobs, 65% dintre angajati au declarat ca nu acceseaza deloc retelele de socializare sau chat-ul online in timpul programului.

Restul de 35% au recunoscut ca stau pe Messenger si pe Facebook in timpul serviciului mai mult de o ora.

Mai mult, aproape 15% din salariati spun ca petrec pe retelele de socializare peste 4 ore zilnic, adica jumatate din timpul legal de lucru

Legat de alte metode de “a pacali” angajatorul, peste 15% dintre respondenti au spus ca au stat pe net in loc sa lucreze, peste 8% au folosit scuze false pentru intarzierile la birou, iar aproape 5% au lispit pe motiv de boala, desi se simteau bine.

Peste 4,5% au spus ca au furat produse din companie, 3% au declarat cheltuieli in interes de serviciu mai mari, iar aproximativ acelasi procent din angajati au comandat ceva pentru ei pe cheltuiala compan

Aproape 60% dintre cei chestionati au spus totusi ca sunt loiali patronilor si ca nu au incercat niciodata sa-i pacaleasca.

Legat de relatia cu colegii, peste 4% dintre respondenti au raspuns ca isi atribuie frecvent meritele pentru munca altcuiva, in timp ce majoritatea – peste 82% spun ca primesc laudele doar pentru propria munca.

La sondajul realizat online de BestJobs au participat peste 6.500 de utilizatori.

Sursa : http://www.incont.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu