joi, 7 iulie 2011

Care sunt cele mai controversate 5 aplicatii cenzurate de Apple


Dupa ce creezi o aplicatie trebuie sa treci printr-un proces foarte strict de selectie condus de Apple, pentru ca aceasta sa ajunga in iStore. Cu toate acestea cand ai de a face cu peste 425.000 de aplicatii, este imposibil sa multumesti pe toata lumea.

Procesul de selectie strict a lui Apple poate fi o adevarata provocare pentru dezvoltatorii de aplicatii. In kit-ul cu reguli pentru crearea aplicatiilor, Apple mentioneaza: “Aplicatiile nu trebuie sa contina material (text, grafica, imagini, fotografii, etc) obscen, pornografic, ofensator sau defaimator, sau alt material pe care Apple il considera inacceptabil pentru utilizatorii iPhone sau iPod Touch”.

Cu toate acestea, unii dezvoltatori inainteaza aplicatii cu continut posibil ofensator, pe care Apple, ca prin minune, le accepta. De aceea feedback-ul continuu de la utilizatori este foarte important.

Iata 5 dintre cele mai criticate aplicatii din ultimul an, care au sfarsit prin a fi cenzurate sau eliminate din App Store de catre Apple.

Smuggle Truck: Operation Immigrants

Owlchemy Labs, companie cu sediul in Boston, a suparat grupurile sustinator de imigranti, cu jocul lor pentru iPhone, care le da posibilitatea utilizatorilor de “conduce” un camion plin cu imigranti prin desert. Dezvoltatorul a declarat ca intentia lui a fost una buna, aceea de a aduce in atentia publicului larg problemele care tin de acest fenomen al imigrarii. Cu toate aceastea Apple a interzis aceasta aplicatie.

Phantom Alert

Detectorul de radar pe iPhone a fost de asemenea interzis, dupa ce senatorii Statelor Unite, Chuck Schumer, Frank Lautenberg, Tom Udall si Harry Reid au facut presiuni pentru eliminarea lui.
Playboy

Hugh Hefner a anuntat in ianuarie ca Playboy va lansa o versiune necenzurata a aplicatiei pentru iPad. Cu toate acestea, Apple, a ramas ferm in privinta politicii anti-nuditate si a fortat Playboy sa se multumeasca cu o aplicatie cu rezolutie mai scazuta in schimb.
Big Brother Camera Securiti

In 2010, Apple a aprobat aplicatia Big Brother Security, ce permitea utilizatorilor sa declanseze camera de fotografiat de la distanta pentru a vedea cine il foloseste, in cazul unui furt sau pur si simplu daca cineva ar fi incercat sa acceseze telefonul fara permisiune. In lune iunie a aceluiasi an, aplicatia a fost interzisa din cauza acuzatiilor aduse dezvoltatorului ca citam “culege pe ascuns parolele utilzatorului”.
Manhattan Declaration

Apple a aprobat initial aplicatia numita “anti-gay”, Manhattan Declaration, dar ulterior a fost eliminata din App Store, in urma unui val de plangeri si o petitie semnata de utilizatori ofensati. Aplicatia le cerea utilizatorilor sa semneze o “declaratie” care “sustinea sfintenia vietii, casatoria tradinitionala si libertatea religioasa”.

Sursa : http://stirileprotv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu