vineri, 1 iulie 2011

Concluzia specialistului Tudorel Butoi: Irina era bătută de mamă


Filmuleţele în care Irinuca se plânge tatălui său că Monica o bate, dar şi cele în care Veronica Bulai îşi varsă năduful în faţa ginerelui său au fost evaluate de celebrul psiholog criminalist Tudorel Butoi. Libertatea vă prezintă, în exclusivitate, concluziile şocante ale specialistului.

Declaraţiile în care micuţa Irina (4 ani) se plânge tatălui că mama sa o bate au şocat pe toată lumea şi nu puţini au fost cei care l-au atacat pe Irinel, acuzându- l că şi-a învăţat fetiţa să spună un neadevăr. Speculaţiile sunt infirmate de un raport de expertiză a filmuleţelor, document elaborat de cel mai cunoscut psiholog criminalist din România, prof. dr. Tudorel Butoi şi depus la dosarul de divorţ şi la cel de custodie.

Acesta a stabilit că răspunsurile Irinei “se raportează echivoc vizavi de experienţele proprii” şi că refuzul fetiţei de a sta cu Monica Columbeanu este “precis, orientat către experienţele agresivităţii suportate”. Astfel, concluzia psihologului a fost că atitudinea Irinei “poate fi explicată prin interiorizarea spaimei, asociată reflex cu experienţele traumatizante caracteristice sindromului «copilului bătut»”.

Mai mult, după ce a analizat limbajul, mimica şi gesturile Veronicăi Bulai, prof. dr. Butoi a stabilit că bunica a fost “martoră la comportamentul violent- agresiv, la bătăile zilnice din motive minore, la trasul de păr, la izbirea fetiţei de corpuri contondente, la cearta permanentă pe ton ridicat, etc”.

Veronica Bulai nu a fost constrânsă să facă declaraţiile-şoc:

Imediat după ce Irinel a făcut publice discuţiile în care soacra sa o acuză pe Moni că e o mamă neglijentă, Veronica Bulai (foto) a declarat că a fost obligată de ginerele său să-şi denigreze fiica. Din analiza conversaţiei, specialiştii au stabilit că lucrurile nu stau aşa. Documentul- cheie arată că discuţia dintre Veronica Bulai şi Irinel Columbeanu este “normală, firească, dincolo de orice climat tensionat agresiv şi dincolo de orice ameninţare-constrângere” şi că bunica Irinei este “sincer revoltată” de comportamentul Monicăi.

Sursa : http://www.libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu