luni, 4 iulie 2011

Descoperiri importante in medicina. Vom putea trata bolile de inima mai repede si mai bine


Oamenii de stiinta au descoperit cum sa “repare” inimile bolnave. Secretul a fost gasit in timp ce examinau diferite variante de a reface tesuturile dupa un atac de cord.

Injectarea proteinelor asemenatoare cu insulina direct in inima duce la vindecarea celulelor afectate si la regenerarea acestora.

Testele efectuate pe porci arata ca celulele inactive ar putea sa “functioneze” din nou, in urma unui tratament regenerativ. Acesta contine anumiti factori de crestere care produc natural proteinele folosite de celule pentru a comunica cu mediul lor.

Expertii din cadrul Universitatii John Moores din Liverpool spun ca studiul de patru ani prezinta o terapie semnificativ diferita fata de cele ale celorlalti experti din domeniu.

Rezultatele, produse in colaborare cu echipe din Italia si Spania, pot conduce la tratamente simple si ieftine pentru atacuri de cord.
Metodele asemanatoare folosite in experimentele medicale de pana acum consumau timp si bani, a spus doctorul Bernando Nadal-Girand.

Un alt membru al echipei, doctorul Georgina May, confirma faptul ca cercetarea a dat rezultate incurajatoare. In prezent, echipa este in discutii cu un spital din Liverpool, pentru a putea continua studiul acolo.

Sursa : http://stirileprotv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu