luni, 4 iulie 2011

Ziua Americii sarbatorita la Ambasada SUA la Bucuresti


Americanii de pretutindeni sarbatoresc astazi Ziua Independentei. Cei din Romania s-au strans resedinta ambasadorului american la Bucuresti, Mark Gitenstein, unde celebreaza in stil Hawaian cea de-a 235 aniversare a Statelor Unite.

Chiar daca este un moment festiv, ambasadorul american nu s-a ferit sa critice, intr-o scurta declaratie acordata Stirilor ProTv, modul in care se pot face investitii la noi in tara, dar si mersul economiei.

Pe de alta parte, oficialii au interzis vanzarea si folosirea artificiilor de 4 iulie, Ziua Independentei, in sudul Statelor Unite, din cauza secetei persistente si a incendiilor care devasteaza aceasta parte a tarii, relateaza Wall Street Journa
l, in editia electronica.

Oficialii din Florida pana in Arizona au interzis focurile de artificii pentru a reduce riscul de incendii. Ei le-au cerut, de asemenea, locuitorilor din zonele unde nu au fost instituite astfel de interdictii sa renunte la focurile de artificii.

Guvernatorul statului New Mexico, Susana Martinez, a ordonat miercuri politiei statului sa ajute la respectarea restrictiilor. "Conditiile din New Mexico sunt pur si simplu prea periculoase pentru ca cineva sa cumpere, sa vanda sau sa foloseasca artificii in aceasta vara", a declarat ea.

"Este prea seceta, iar resursele noastre in materie de pompieri sunt prea putine pentru a putea lupta cu eventuale incendii masive provocate de artificii", a declarat, la randul sau, directorul departamentului de siguranta publica din Texas, unde 179 de cantoane din totalul de 254 au interzis focurile de artificii.

Peste 70% din statul Texas se confrunta cu seceta, iar aproximativ 10.000 de focare de incendiu au devastat peste un milion de hectare de teren in ultimele sase luni, generand pagube de sute de mii de dolari si moartea a doi pompieri voluntari.

De obicei, la 4 iulie sunt anuntate mai multe incendii decat intr-o zi obisnuita din an, iar focurile de artificii provoaca mai mult de jumatate dintre acestea, potrivit Asociatiei nationale pentru protectia impotriva incendiilor. Astfel, in 2009, focurile de artificii au provocat 18.000 de incendii, ranirea a 30 de civili si pagube in valoare de 38 de milioane de dolari.

Sursa ; http://stirileprotv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu