marți, 23 august 2011

Pentru o silueta armonioasa si un ten de invidiat,consuma fructe de sezon

Incepand din aceasta luna, in piete gasesti din belsug prune, pepeni si struguri. Aceste fructe sunt foarte bogate in vitamine si consumul lor regulat te poate ajuta sa slabesti, sa ai un ten mai frumos si o stare generala de bine.

Prunele sunt bogate in calciu, fibre, magneziu, fier, potasiu, vitamina A si vitmania C. Aceste fructe sunt eficiente in prevenirea constipatiei, ajuta la mentinerea sanatatii inimii, previn aparitia ridurilor si ajuta, in general, procesul de digestie. prunele pot constitui gustarile perfecte intre mese deoarece nu contin multe calorii, dar iti ofera destuld e rapid senzatia de satietate.

Pe de alta parte, stugurii sunt si ei bogati in vitamine, minerale, proteine si glucide. Consumul de struguri te ajuta sa te mentii hidratata, deoarece contin in proportie de 75% apa. O cura cu struguri este eficienta nu numai daca vrei slabesti, ci si daca vrei sa scapi de celulita, deoarece substantele din struguri ajuta la mobilizarea grasimii depozitate in organism si previn formarea de noi depozite.

Totodata, strugurii ajuta la detoxificarea organismului ceea ce se traduce printr-un ten mai luminos si o piele mai frumoasa. Consumul regulat de struguri ajuta si la imbunatatirea sistemului imunitar ceea ce inseamna ca organismul tau va fi mai bine pregatit pentru sezonul rece.

La fel ca si stugurii, pepenii favorizeaza detoxificarea organismului, hidrateaza si intaresc sistemul imunitar. Miezul de pepene este alcatuit in proportie de 90% din apa, de aceea este recomandat in curele de slabire si cele de hidratare. De asemenea, miezul pepenilor este bogat in vitaminele A, C, B1 si B6, dar si in saruri minerale. Trebuie stiut ca pepenele galben este mai bogat in glucide decat cel rosu, deci daca vrei sa introduci pepenele in dieta ta zilnica, opteaza pentru cel rosu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu