marți, 20 septembrie 2011

Hohotele de ras, cel mai bun medicament pentru bolile de inima

Secretul sunt endorfinele, asa-numitele "molecule ale fericirii", cu care creierul ne bombardeaza in acele clipe. Si care actioneaza asupra sistemului cardio-vascular mai repede si mai eficient decat orice pastila.

John a suferit primele doua atacuri de cord in anii '80. De 18 ani poarta un defibrilator si ia zilnic pastile, iar acum face tot ce poate pentru a incerca sa tina boala la distanta. Tocmai de asta rade in hohote de fiecare data cand vine la consultatie.

Medicul lui e convins ca rasul poate fi la fel de eficient ca medicamentele, pentru prevenirea bolilor de inima.
Se stie de multa vreme ca, odata ce izbucnim in ras, creierul elibereaza in fluxul sanguin endorfine - substante ce induc o stare de relaxare, benefica pentru inima. Pasul urmator ar fi transformarea rasului, in tratament.

30 de persoane cu varste intre 35 si 70 au participat la studiu si, cu toate ca subiectii erau perfect sanatosi, medicii sunt siguri ca efectele se vad si la subiectii bolnavi. De aceea, medicii se intreaba daca nu cumva, la un moment dat, in procedurile de tratare a cardiacilor nu va intra si obligatia de a le spune pacientilor... o gluma buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu