sâmbătă, 1 octombrie 2011

Tu cate ore petreci facand ceva cool?

1. Fa 30 de minute de sport! Oricum ar fi vremea, mergi pe jos pana acasa in ritm alert sau fa-ti abonament la un club pentru a face aerobic, a juca tenis sau orice altceva iti pune sangele in miscare si iti place tie. Chiar si acasa poti incerca pe o saltea putin pilates sau yoga. Nu degeaba auzim la televizor ca este recomandat sa facem o jumatate de ora de miscare pe zi: asta ne poate prelungi viata cu 3 ani si scade riscul de a face diabet cu 40%, spun medicii. In plus, sportul te face sa arati bine si sa... gandesti mai bine. Dupa oxigenarea tuturor celulelor corpului, chiar si creierul parca functioneaza la parametri optimi! smiley

2. Dezvolta-ti talentele! De cate ori ai auzit adultii spunand ca le pare rau ca atunci cand erau de varsta ta nu au calatorit mai mult, nu au citit mai mult sau nu au invatat sa cante la chitara? Ca sa nu ai aceleasi regrete, pastreaza-ti o jumatate de ora pe zi, dupa scoala, pentru a exersa talentul tau, fie ca e vorba de a canta, a dansam, a picta sau a croi…

3. Asculta muzica! Daca iti place muzica, probabil te-ai trezit de dimineata cu un anumit refren in minte si intreaga zi l-ai tot fredonat, uneori chiar si cu voce tare. Mai multi cercetatori spun ca o relatie apropiata cu muzica iti dezvolta IQ-ul, intareste sistemul imunitar si da o stare emotionala buna. Asa ca atata timp cand nu iti spargi timpanele cu volumul la maximum, asculta muzica. Pentru a-ti dezvolta si cultura generala, incearca radio-uri online care iti propun un playlist in functie de gen sau stilul unui artist: astfel, vei descoperi albume de care nu ai fi aflat niciodata.

4. Fa voluntariat! Ai auzit de Greenpeace sau intitiative ca “Let’s do it Romania”? Sunt doar doua exemple din proiectele care incearca sa schimbe lumea in care traim si la care participa oameni normali, in timpul lor liber. Daca ecologia nu e cauza in care crezi cu cea mai mare tarie, gaseste altceva si implica-te. Vei cunoaste oameni care iti impartasesc valorile si vei invata lucruri noi facand voluntariat.

www.acasatv.ro

18 comentarii:

  1. Eu c sport fac cel mai mult mesrsul pe jos

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi petrec si eu cateva ore facand ceva,de exemplu un pic de sport ,ascult muzica si daca mai caut mai gasesc cate ceva de facut!

    RăspundețiȘtergere
  3. 30 min de sport dimineata si seara :)

    RăspundețiȘtergere
  4. nu fac nimic din astea...petrec timpul cu copilul meu.

    RăspundețiȘtergere
  5. am sa incerc sa le urmez dar nu promit nimic

    RăspundețiȘtergere
  6. as vrea, dar imi e leneeeeeeeeeeeeeeeeeee

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt de acord cu toate punctele,mai ales cu punctul 4,voluntariatul!

    RăspundețiȘtergere
  9. o sa incerc fac doar 2 o sa le incerc si pe celelalte

    RăspundețiȘtergere
  10. sportul meu e alergatul aproape toata ziua dupa fiica mea :)))

    RăspundețiȘtergere
  11. Mersul pe jos este singurul sport facut de mine,dar e zilnic

    RăspundețiȘtergere
  12. fac si eu sport cand am timp...si ma face sa ma simt intotdeauna mai bine ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. cam toate... mai am de lucrat la dezvoltarea talentelor

    RăspundețiȘtergere
  14. Sport...doar cand imi aduc aminte si atunci imi face foarte bine.Dorm si mai linistita.

    RăspundețiȘtergere
  15. am renuntat la lift, pentru a urca 3 etaje zilnic

    RăspundețiȘtergere