duminică, 20 noiembrie 2011

Exercitiile fizice iti scad riscul de infarct

Un nou studiu realizat de Scoala de Sanatate Publica de la Harvard arata ca barbatii care practica in fiecare saptamana cel putin trei ore de exercitii fizice au o inima mai sanatoasa, iar nivelul de colesterol “bun” din organism creste.

Trei ore de exercitii fizica pe saptamana pot reduce, la barbati, riscul de a face un atac de cord cu 22%, conform cercetatorilor britanice. De asemenea, autorii studiului sustin ca o mare parte din diminuarea riscului este sustinuta de efectele benefice ale exercitiilor fizice asupra nivelului de lipoproteine cu densitate mare (colesterolul “bun”).
Studiul a inclus 1239 de barbati, care au furnizat informatii cu privire la activitatea lor fizica saptamanala. Cercetatorii au analizat si nivelul de colesterol al barbatilor participanti la studiu, precum si biomarkeri de inflamatie si sensibilitate la insulina. Andrea Chomistek, unul dintre autorii studiului, a declarat pentru editia de noiembrie a publicatiei Medicina si Stiinta ca barbatii care au suferit un atac de cord nonfatal sau de o boala coronariana aveau un nivel scazut de colesterol “bun”, un nivel ridicat de colesterol “rau” (LDL) si erau predispusi la tensiune arteriala ridicata si diabet.
www.slabsaugras.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu