duminică, 6 noiembrie 2011

Mai sunt struguri adevarati in vinul pe care il beau romanii?

"In vino veritas", in vin este adevarul. Asa spuneau stramosii nostri romani doar ca ei nu s-au gandit ca dupa 2000 de ani, nici vinul n-o sa mai fie adevarat si ca regula, conform careia trebuie sa fie facut din struguri, n-o sa se mai aplice.
Ads by IBU PROTV
Duminica, la "Romania te iubesc", puteti urmari un nou reportaj despre ce beau romanii.
Ingrijorati de ce pun romanii in pahare, reporterii de la "Romania, te iubesc" au facut analiza unor vinuri de pe piata. In urma cu cativa ani, piata romaneasca a fost invadata de produse de provenienta dubioasa si cu o materie prima extrem de controversata. Bauturile fermentate linistit, bauturi din orice. Intrate pe segmentul vinurilor, foarte apropiate de acestea din punct de vedere al prezentarii si al tariei alcoolice, aceste bauturi, numite generic BFL, au inceput sa aiba vanzari peste asteptari.

Unii producatori de vin au facut presiuni puternice impotriva concurentei neloiale pe care o practica asa numitii "bflisti". Asa s-a introdus o acciza pe fiecare litru.
Aceste BFL-uri sunt acum purtatoare de acciza. Pentru fiecare litru baut, producatorul fiind obligat sa plateasca un euro la stat. Doar ca din momentul in care s-au introdus accize, aceste BFL-uri au disparut de pe piata. De fapt nu au disparut, ci au inceput sa fie vandute drept vin sau bere.
Duminica, de la ora 18, o noua editie a emisiunii "Romania te iubesc" dezvaluie modul in care autoritatile reactioneaza in fata acestui fenomen.
www.stirileprotv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu