vineri, 18 noiembrie 2011

Tot ce stiai despre apa de baut ,o lege UE te va surprinde

Daca pana acum va straduiati sa beti zilnic 1-2 litri de apa, ca sa fiti sanatosi, aflati ca acest obicei nu va aduce niciun beneficiu.

Cel putin asa sustine o noua lege a Uniunii Europene, care pretinde ca oricata apa consuma o persoana, acest lucru nu poate combate deshidratarea organismului.

Dupa o dezbatere de trei ani, Uniunea Europeana a decis sa interzica firmelor care imbuteliaza apa sa mai foloseasca mesajul publicitar care le asigura vanzare garantata: si anume ca apa asigura o hidratare corespunzatoare.
Cei care nu vor respecta aceasta decizie si vor continua sa faca reclama mincinioasa risca pana la 2 ani de inchisoare, scrie The Telegraph.
Decizia a primit deja avizul presedintelui Comisiei Europene, Joe Manuel Barroso.



Noua lege este foarte controversata si ridiculizata. Chiar si Ministerul britanic al Sanatatii declara ca apa hidrateaza organismul, iar acest lucru este evident si demonstrat stiintific de mult timp.
Desigur, precizeaza institutia, reclamele mincinoase trebuie interzise, dar fara a se cadea in ridicol.
Aceasta nu este prima decizie bizara in materie de legislatie a Uniunii Europene. In 2008, o lege care interzicea comecializarea bananelor si a castravetilor indoiti a fost retrasa, dupa ce a starnit hohote de ras in intreaga lume.
La randul lor, cei care sustin legea precizeaza ca deshidratarea este o afectiune provocata de un dezechilibru in organism, care nu poate fi combatut numai prin consumul de apa.
O persoana sanatoasa nu se va deshidrata, chiar daca nu va bea multa apa, sustine profesorul Brain Ratcliff, purtatorul de cuvant al Societatii britanice de Nutritie.
www.stirileprotv.r

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu