miercuri, 22 iunie 2011

5 orori pentru sanatate


1. Mancarea congelata5 orori pentru sanatate

Din punct de vedere nutritional, cateva dintre mancarurile congelate sunt pline de grasimi care nu sunt declarate exact pe punga. De la carnuri pana la cartofi, pot avea efecte devastatoare asupra organismului. Cel mai bine este sa consumi produsul proaspat, evita mancarea congelata.
2. Cerealele cu fructe

Desi despre multe din produsele, care sunt “indicate” copiilor, se spune ca sunt sanatoase, se pare ca nu este acesta adevarul. De fapt, “fructele” sunt cam inexistente si aceste cereale fac mai mult rau decat bine.

3. Cei mai mari burgeri

Se pare ca nebunia burgerilor nu inceteaza nicicum. Fie ca il cumperi si-l prepari acasa, fie ca il mananci in oras, efectul este acelasi: criminal! Pentru ca nu este indicat sa consumam mai mult de 20 de grame de grasimi pe zi, iar aceste “minuni” depasesc limita. Cineva sa cheme politia mancarurilor!!!

4. Gogosile “ucigase”

Nu te speria ca nu este vorba de cele facute de tine sau mama ta acasa, ci de cele cu tot felul de umpluturi bogate in calorii. O gogoasa mare cu ciocolata si zahar pe ea poate insuma 630 cde calorii. Mult, nu crezi? Iar combinatia gogoasa cu cafeaua de dimineata nu este tocmai buna pentru sanatatea ta.

5. Cinele in oras

Acum cativa ani cand a venit “moda” iesitului in oras, o cina nu avea mai mult de 1500 calorii. In prezent, lucrurile s-au schimbat si pastele de la restaurantul italian, cu sosul delicios, dar greu, si branza topita pot face foarte rau. Este bine sa mai mananci si pe acolo, dar nu face din asta regula ta numarul unu.

Nu mai poti spune ca doar fast-food-ul este nociv. Salatele, sandwich-urile, pastele, aproape toate produsele sunt mult mai pline de calorii, grasimi, E-uri decat erau cu ceva timp in urma. De ce? Toate din nevoia de a face portii cat mai multe pentru ca cererea a crescut considerabil.

Pentru a evita orice neplacere, pregateste-ti singura mancarea, invata sa petreci mai mult timp in bucatarie chiar daca ti se pare mai usor sa dai fuga sa mananci in oras. Sanatatea ta primeaza. Ce sa mai zic de sanatatea copiilor tai?

Sursa : http://www.top-shop.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu