miercuri, 22 iunie 2011

Motive serioase pentru a merge la dentist



Igiena orala este buna nu numai pentru a arata stralucitor, dar si pentru sanatatea ta. Neingrijirea adecvata a dintilor duce la aparitia a numeroase probleme medicale cum ar fi infectiile, bolile de oase, de inima si lista este lunga.

Daca te gandesti bine si te-ai mai uitat din cand in cand la documentarele despre oamenii care au trait acum cateva secole bune, ai vazut ca pe atunci se murea din cauza infectiilor ce apareau la dinti.

Nu exista medicatie si nici tratamente stomatologice ca acum, din contra, mestecau tutun sau beau diverse bauturi alcoolice care in timp le facea si mai rau.

Iti prezint cateva motive pentru care este bine sa mergi periodic la medicul stomatolog… asta in cazul in care nu te-ai convins pana acum de acest aspect atat de important al vietii tale.
1. Pentru a preveni cancerul oral

Conform Fundatiei impotriva Cancerului Oral o persoana moare in fiecare ora, zilnic, din cauza acestei boli. Daca mergi la dentist o data la trei luni, medicul stomatolog verifica si simptomele cancerului oral. Daca aceasta boala este descoperita la timp, ea poate fi usor tratata.

2. Pentru a evita afectiunile gingiilor

Gingiile sunt foarte sensibile si se pot infecta usor si aceasta infectie distruge atat tesutul cat si osul. Aceste afectiuni sunt principala cauza pentru care oamenii isi pierd dintii.

Daca se descopera la timp, poate fi tratata si prevenita extinderea ei. In cazul ignorarii acestei probleme pot aparea urmari dezastruoase. Pentru a avea gingii sanatoase trebuie sa mergi la stomatolog si sa-ti speli dintii de doua ori pe zi.

3. Pentru a-ti ajuta corpul sa ramana sanatos

Studiile recente au aratat ca multe dintre bolile cardiace, printre care si infarctul, provin dintr-o igiena orala neadecvata mediului in care traim. Un detartraj o data la sase luni te va ajuta sa-ti mentii dintii si gingiile sanatoase si va reduce riscul aparitiei bolilor de inima si infarctului.

4. Pentru a-ti pastra dintii

Stiu ca suna dur, dar asta este realitatea. Din moment ce afectiunile gingiilor reprezinta principala cauza a caderii dintilor, pierderii lor, controalele bianuale, periajul corect si folosirea unei ape de gura te vor ajuta sa-ti mentii cat mai multi dinti pentru o periaoada cat mai mare de timp.

Dintii naturali garanteaza o functionare mai buna a intregului organism.

5. Pentru a descoperi problemele dentare la timp

Vizita la medicul stomatolog te va ajuta sa descoperi din timp eventualele probleme ale dintilor si gingiilor. Daca lasi cariile si infectiile netratate poti ajunge in situatia in care doar scoaterea dintilor sa fie solutia si nu cred ca vrei sa ajungi in aceasta situatie neplacuta.

6. Pentru a-ti mentine sanatatea orala

Doar prin examinarea vizuala, medicul tau stomatolog poate sa spuna care este starea sanatatii danturii tale. Este bine sa mergi la acelasi doctor pentru a avea o fisa in care sa fie notate toate problemele anterioare. Astfel ii vei putea cere orice sfat si vei gasi raspunsuri la toate intrebarile tale legate de ingrijirea corecta a danturii. 7. Pentru a avea un zambet stralucitor

Numai stomatologul poate scoate toate petele de la cafea si tigari. Oricat de mult periaj faci tu acasa si orice pasta de dinti folosesti, anumite pete nu pot fi indepartate decat de catre medic cu ajutorul aparatelor speciale. In timpul curatarii danturii tale, medicul va lustrui dintii astfel incat vor straluci. Rezultatul? Un zambet alb si stralucitor care iti va da incredere in tine.

8. Pentru a citi o revista de specialitate

Amuzant sau nu, timpul liber este acum foarte scump la vedere. De cand nu ai mai stat relaxata sa citeti o revista? Ei bine, acum ai ocazia sa citesti o revista de specialitate in care vei gasi produse si idei inovatoare pentru ingrijirea danturii tale.

Mergi la cabinet cu un sfert de ora inainte de programarea ce ti-ai facut-o de dimineata si aseaza-te pe canapeaua confortabila din sala de asteptare si pune-te pe citit. Vei scapa garantat si de orice emotie pe care o aveai cand te gandeai la dentist.

Stiu ca acum ai devenit mai constienta de importanta controlului dentar bianual (cel putin). Corpul nostru este in perfecta armonie si legatura, este ca un tot-unitar. Fiecare particica, oricat de mica este, poate declansa o reactie in lant cu urmari neplacute, chiar grave.

Ce mai astepti? Nu ti-ai facut programare la stomatolog? Pune acum mana pe telefon…

Sursa : http://www.top-shop.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu