miercuri, 22 iunie 2011

Distrugerea miturilor despre celulita

Cat ajuta, de fapt, antrenamentul si apa la lupta impotriva celulitei?
Celulele grase sunt singurele din corpul uman care au o incredibila putere de a se intinde – se pot intinde aproape fara limite.
Din nefericire, asta se intampla de obicei pe coapsele si fesele femeilor. Trebuie sa afli la timp ce este si ce nu este adevarat in lupta impotriva acestei probleme incapatanate.
Ce este celulita?Celulita
Celulita este o celula grasa sub forma de capsula, moale sau tare:

1. celulita moale este de obicei vizibila,
2. iar cea tare este tipica femeilor care desfasoara activitati fizice intense.

Desi celulita moale arata mai rau, ea este mult mai usor de eliminat decat cea tare, care este mai profunda, la suprafata muschilor. Celulita tare trebuie mai intai dezintegrata si dupa aceea adusa in forma moale, care poate fi apoi topita.

Singurul tratament reusit cuprinde dezintegrarea capsulelor de celulita si un masaj corect care le face sa se scurga intr-o singura directie, in care limfa ajunge la rinichi.

Prima iluzie – activitatea fizica

Sa incepem cu activitatea fizica, de care organismul nostru are nevoie in fiecare zi. Din nefericire, in cazul celulitei, miscarea este utila exclusiv ca forma de prevenire.

Asta inseamna ca acele fericite fara celulita, al caror procent ajunge la 10% - ar trebui sa mearga imediat la o sala de fitness, ca sa nu faca celulita. Iar pentru toate celelalte care se confrunta cu aceasta problema, din pacate miscarea este o alegere proasta.
Miscarea impinge celulita si mai in profunzime

Mai precis, miscarea intareste muschii si, prin urmare, intinde pielea si impinge celulita in profunzime. Efectele sunt o piele fina, mai putina piele de portocala sau chiar deloc si celulita incapatanata pe muschi. La 20 de ani, celulita aceasta aproape ca nu se vede, fiindca pielea e flexibila si fina.

Problemele apar cand pielea incepe sa isi piarda fermitatea, iar celulita care pana acum era invizibila incepe sa iasa la lumina.
A doua iluzie – apa

Daca bautul apei ar putea sa elimine depozitele de celulita si de grasime, nu ar mai exista persoane supraponderale. Bautul de apa, la fel ca si tratamentul, este o masura preventiva.

Medicii recomanda un aport zilnic de apa care sa ne faca sa secretam un litru si jumatate de urina. Trebuie sa maresti treptat cantitatea de apa consumata: bea cu un pahar mai mult in fiecare zi.

Trucuri de urgentaCelulita

Cu putin efort si mult mai putini bani, poti obtine acasa aceleasi rezultate pe care ti le ofera si saloanele. Iata cateva trucuri de urgenta:

1. un bun dispozitiv de peeling: poti folosi si terciul de porumb, dar atentie cand il speli, sa nu infunzi chiuveta,
2. o crema potrivita: trebuie sa contina cafeina, extracte de citrice si retinol, care stimuleaza productia de colagen (incearca Serul anticelulitic Adonia Legtone pentru reducerea rapida a semnelor vizibile de celulita),
3. lumina infrarosie si/sau folia: ambele sunt bune,
4. uleiul de masaj: cel mai bun este de iedera, dar poti cumpara si variante mai scumpe
5. stepper/centru de fitness/exercitii executate acasa (poti gasi o gama variata de aparate de fitness la preturi accesibile aici).


Daca vrei o piele mai fina

… e perfect sa incepi cu un antrenament de dimineata, urmat de un dus cu peeling si aplicarea unei creme, plus folosirea luminii infrarosii. Medicii spun ca lumina infrarosie permite o mai buna penetrare a substantelor active sub piele.

Maseaza-te cu ulei seara (este mai bine sa mergi la un salon, unde o sa ti se arate cum sa te masezi fara a infunda nodurile limfatice). Dupa dusul de seara, aplica din nou crema si inveleste-ti corpul in folie. Noaptea, pielea absoarbe cel mai usor substantele active, iar caldura va deschide porii.

Vei obtine rezultate dupa numai o luna, iar intre timp vei economisi o multime de bani, fiindca vei obtine aceleasi rezultate ca daca ai fi mers la salon…

Sursa : http://www.top-shop.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu