vineri, 24 iunie 2011

"Am escaladat Everestul si l-am gasit pe cel mai bun prieten conservat intr-un cub de gheata"













Un alpinist care a escaladat Everestul a gasit trupul prietenului sau, care a murit la cateva ore dupa ce a cucerit varful, in 2010. Era perfect conservat intr-un cub de gheata.

Peter a reusit sa ajunga in varful Everestului, insa la coborare conditiile meteo au devenit atat de grel, incat tanarul a murit inghetat. Mai multi membri ai echipei sale au povestit ca Peter, care era specialist in IT, fusese orbit de o furtuna de zapada si a pierdut coordonatele, inainte sa moara. Trei serpasi nepalezi au incercat ore la rand sa-l resusciteze, dar au fost nevoiti sa-l abandoneze pe munte.

Rodney Hogg, de 44 de ani, a povestit pentru Mirror: “Cand l-am vazut, am stiut imediat ca era Peter. Ii puteai vedea fata. Era ca si cand statea intins pe spate, sa se odihneasca”.

Rodney Hogg, care lucreaza la BBC, a explicat ca serpasii au pus trupul prietenului sau intr-o pozitie anume pe munte, pe o cornisa, astfel incat trupul sau poata ramane acolo pe vecie, conservat perfect intr-un cub de gheata.

Potrivit Daily Mail, pe Everest se afla trupurile a cel putin 200 de alpinisti care au murit in incercare lor de a escalada muntele, spun expertii. Everestul are 8.851 de metri inaltime si se afla la granita dintre Nepal si Tibet, in Himalaya.

Sursa : http://stirileprotv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu