marți, 21 iunie 2011

Catastrofa aviatica in Rusia! 44 de morti, dupa ce un avion s-a prabusit pe o autostrada


Catastrofa aviatica in Rusia! 44 de morti, dupa ce un avion s-a prabusit pe o autostrada pe www.crimetime.ro
44 de morti si 8 raniti, unii dintre ei in stare grava - este bilantul unui accident aviatic petrecut luni seara in Karelia, in partea de nord-vest a Rusiei.

Un avion TU-134, avand la bord 43 de pasageri si 9 membri ai echipajului, s-a prabusit in timp ce pilotii incercau aterizarea de urgenta pe o autostrada, in apropierea aeroportului de destinatie.

Sub violenta socului, fuselajul s-a rupt in bucati si a luat foc. Avionul, apartinand companiei RussAir, venea de la Moscova.

Arbitrul Vladimis Pettai se afla printre victimele accidentului soldat cu 44 de morti, dupa aterizarea ratata pe o autostrada a unui avion rusesc, in apropiere de aeroportul Petrozavodsk, in Karelia (nord-vestul Rusiei).Pettai avea 38 de ani, arbitra din 1996 si era pe lista FIFA din 2010. El a condus si meciuri din preliminariile Ligii Europa.

"52 de persoane se aflau la bordul avionului, dintre care 44 au murit iar opt au fost ranite", a declarat un oficial din cadrul ministerului pentru RIA Novosti. Avionul, un TU-134 apartinand companiei RussAir, a incercat sa aterizeze cu putin timp inainte de miezul noptii pe o autostrada, la un kilometru de aeroportul Petrozavodsk, potrivit aceleiasi surse.

Accidentul ar fi putut fi provocat de conditiile meteorologice nefavorabile, a apreciat directorul aeroportului Petrozavodsk, Aleksei Kuzmitki. O ceata densa acoperea regiunea in momentul aterizarii avionului TU-134. Cei opt supravietuitori ai catastrofei au fost spitalizati, unii dintre ei fiind in stare grava, a declarat o purtatoare de cuvant a Ministerului pentru Situatii de Urgenta, Irina Andrianova, pentru RIA Novosti.

Avionul, care avea la bord 43 de pasageri si noua membri ai echipajului, se deplasa pe ruta Moscova-Petrozavodsk, capitala Kareliei. Cele doua cutii negre ale avionului au fost gasite, a anuntat Interfax. Potrivit agentiilor rusesti, un cetatean suedez a murit in acest accident.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu