miercuri, 22 iunie 2011

Esecul dietelor


Majoritatea expertilor nutritionisti sunt de acord ca dietele drastice si neprofesioniste nu valoreaza nici cat o ceapa degerata.

Dar toata lumea o sa iti spuna ca modul cel mai bun de a slabi este un plan alimentar .

1. Dietele te infometeaza!Esecul dietelor

La diete, ne concentram de obicei pe a slabi printr-un aport mai redus de alimente.

Dar in procesul de reducere a grasimilor si antrenamentul este important!

Concentreaza-te mai bine pe alimentele pentru sportivi si nu pe dietele care te infometeaza.

Vei slabi daca arzi mai multe calorii, nu daca le mananci. Prin antrenament (si nu prin diete drastice), vei spori arderea de calorii.

Caloriile pe care le vei arde prin miscare si metabolismul accelerat datorita dezvoltarii muschilor iti vor pregati corpul pentru arderea eficienta a depozitelor de grasime.


2. Dietele se hranesc cu muschi!

Dietele nu dau mancare muschilor, fiindca reduci aportul de calorii. Corpul intra automat in aparare, fiindca este infometat. De aceea el incepe sa depoziteze grasime pentru „zilele negre” si sa iti „manance” muschii.

Dar cand pierzi masa musculara, metabolismul incetineste si el si nu mai arzi calorii (desi incerci din greu).

3. Dietele sunt de scurta durata!

Problema cu toate dietele drastice este ca ele sunt concepute pentru o perioada scurta de timp. Asta inseamna doua saptamani de infometare si dupa aceea inapoi la vechiul stil.

Si tocmai de aceea le si aleg majoritatea. In loc sa faca schimbari mici semnificative in dieta, care sa dureze toata viata, dietele iti dau viata peste cap – timp de doua saptamani.

Dar dupa aceste doua saptamani, nu doar viata, ci si metabolismul tau revine la vechiul stil. Disciplina ta din aceste doua saptamani poate fi demna de toata lauda, dar pe termen lung, ea nu va schimba nimic.

Stilul de alimentatie se schimba cu pasi marunti si respectarea unui stil constant, care te va aduce incet la atingerea scopului. Ideea este ca schimbarile mici dureaza, dar cele mari, nu.

4. Dietele te infometeaza!Esecul dietelor


Aceasta este eterna problema a dietelor, fiindca majoritatea nu garanteaza un aport suficient de mare de calorii.

Si fiindca nu iti dau suficienta energie pentru antrenament si alte obligatii zilnice, ele sunt intotdeauna doar o solutie pe termen scurt.

Chiar daca apelezi la un program de slabit care include si miscare, un asemenea plan nu are niciun sens.

Sa mananci ca o pasarica si sa te antrenezi ca un atlet?! Da, mai intai slabesti cateva kilograme, dar in curand vei pierde si masa musculara si iti vei incetini metabolismul. Si dupa aceea vei ajunge iar de unde ai plecat.

Tocmai de aceea trebuie sa eviti dietele care interzic aportul de carbohidrati!

Exercitiile de forta, mai ales exercitiile aerobice, au nevoie de carbohidrati pentru a fi eficiente. Mai precis, carbohidratii sunt principala sursa de energie pentru corp in timpul activitatii fizice.

De aceea dietele cu un aport insuficient de carbohidrati nu ofera corpului suficient sprijin in timpul activitatilor fizice. Deci, daca trebuie sa alegi o dieta, urmeaz-o pe cea care iti ofera un aport moderat de carbohidrati.

Si o lectie pentru slabit:

Reducand drastic aportul de calorii, te vei simti slabita si nu vei mai avea energie pentru antrenament. Corpul va arde muschi, in loc sa arda calorii. Si chiar inainte sa incepi antrenamentul, vei crea baza pentru o noua acumulare de kilograme.

Deci, in loc sa petreci o zi cu salata si morcovi, mai bine mergi la sala si pune-ti muschii in miscare!

Sursa :http://www.top-shop.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu