miercuri, 22 iunie 2011

Cum poti evita tentatiile culinare din week-end?


Ziua de vineri, dupa-amiaza, a sosit. Ce inseamna asta? Inseamna ca ai terminat cu serviciul pe saptamana asta. Fericire maxima!

Inainte sa-ti dai seama, un week-end se poate transforma in cea mai mare sursa de calorii, pe care le-ai tot evitat in timpul saptamanii. Degeaba te hranesti cat mai natural de luni pana vineri daca la sfarsit de saptamana aceste “restrictii” sunt complet inlaturate si te “dezlantui”.

Cum pentru orice problema exista si solutii, ne-am gandit sa-ti prezentam niste “trucuri” care te pot ajuta sa depasesti obiceiul alimentatiei exagerate in week-end.

1. Incepe-ti ziua “ca la carte”. Cum eviti tentatiile culinare in week-end?

Inainte de a iesi din casa, hraneste-te cu un mic dejun consistent si sanatos (de exemplu: cereale, suc de portocale, ou prajit, lactate, mezeluri, etc). Daca mananci suficient la aceasta masa, atat de importanta a fiecarei zi, cu siguranta vei avea o stare de satietate care iti va permite sa consumi mult mai putin la pranz si cina.

2. Mananca incet

Creierul “informeaza” in circa 15-20 de minute stomacul ca este plin, asa ca trebuie sa-i dai timp sa “proceseze” (chiar daca pare comic, este cat se poate de real). Bucura-te de mancare, savureaz-o cat mai incet cu putinta. Te vei simti satula cu mult mai putina hrana decat atunci cand nici nu mai respiri in timp ce mananci.

3. Mananca mai intai supa.

Nu este indicat sa comanzi indata ce te-ai asezat la masa in restaurant. Bea un pahar cu apa mai intai, iar apoi comanda o portie de supa. Savureaz-o. Inainte de a cere si felul al doilea, ia o “pauza” de cateva minute. Vei observa ca portia mancarii preferate (pe care doresti sa o servesti) va fi mult mai mica deoarece esti aproape satula.

4. Nu sari peste desert. Imparte-l.

Alege un desert foarte gustos, fara sa te gandesti la cate calorii are. Roaga ospatarul sa-l imparta, in portii egale, pentru doua persoane. O felie pentru tine si una pentru prietenul tau.

5. Nu exagera cu alcoolul.

E week-end si iesi la un gratar, mergi la o petrecere sau la restaurant si te gandesti ca o bautura fina nu poate face rau. Ai foarte mare dreptate, dar nu este totusi cazul sa consumi mai mult de doua pahare. Cercetatorii au aratat ca o persoana, cu cat bea mai mult alcool, cu atat mananca mai mult.

6. Poarta haine care sa-ti arate limitele.

Cea mai buna metoda prin care poti constientiza ca ai mancat suficient este cea a hainelor mai stramte. Nu trebuie sa te “strangi” foarte tare cu blugii, pantalonii sau cureaua de la fusta, ci doar sa faci in asa fel incat sa simti cand cand esti full.Toate stim ca burta se umfla, incat simtim ca trebuie desfacut un nasture, atunci cand exageram cu mancatul.

7. Inlocuieste bauturile racoritoare cu apa/ceaiul neindulcit.

Pentru a-ti potoli setea, bea mai bine apa plata sau un ceai de fructe neindulcit. In week-end avem tendinta de a consuma mai multe bauturi acidulate decat in restul saptamanii.

Nu numai ca aceste sucuri sunt foarte bogate in calorii, dar au si o cantitate mare de fructoza care stimuleaza apetitul, provocandu-ti pofta de mancare.

Obisnuieste-te, ca in fiecare zi, sa mananci mai multe feluri de preparate culinare, sa nu “sari” peste mese, sa mananci portii simple, nu duble si, de cate ori se poate, inlocuieste mancarea fast-food cu un sortiment de mancare sanatoasa. Astfel de “indeletniciri”, “practicate” constant, iti vor echlibra organismul.

Sursa : http://www.top-shop.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu