miercuri, 22 iunie 2011

Greseli fregvente intro cura de slabire


Este adevarat ca foarte multi dintre cei ce incep un regim dietetic cu scopul de a pierde calori de fapt si de drept consuma mai multe calori decat intentioneaza? Expretii spun ca DA!!
Pentru inceput, expertii ne recomanda sa incetam sa ne gandim la pierderea in greutate. Ei sugereaza mai degreaba sa incercam sa detectam care din obiceiurile noastre zilnice contribuie la cresterea in greutate.
Dietele pot cauza obsesii legate de mancare, dorirea nejustificata a alimentelor si a mancarii. Acesta este cunoscut si sub denumirea de “efectul fructului interzis”- cu cat nu ai voie sa faci ceva ce vrei sa faci, cu atat creste dorinta de a-l face. Toata acestea pot contribui la o deviere de la dieta si la trecerea in extrema opusa in care mancam orice ne cade la indemana.
Nici macar nu ne dam seama de viteza cu care acumulam caloriile. O singura lingura in plus de sos pentru salata adauga intre 75 si 100 de calori, o lingurita in plus de unt: 102 calori iar o punga de chipsuri pana la 162 de calori!!!
Mancatul in timp ce gatim, ca bautul cafelei CU LAPTE dimineata, terminatul portiei cand cel min nu mai poate sau ca bautul unui pahar de vin in plus sunt numai cateva din acele obiceiuri care anuleaza rezultatele asteptate de la orice cura de slabire.
Cele mai frecvente 6 greseli.
La fel de rapid cum poti acumula calori posi sis a scapi de ele. (atentie, si reciproca este valabila) Tot ce trebie sa faci este sa fii atent lagreselile pe care le faci in timp ce te-ai apucat de o cura de slabire.

• Greseala nr. 1

Nu vei castiga nici un premiu daca termini de mancat in timp record. Decat daca vrei acest lucru si ai si chemat comisa de la guiness book. Oicum, in aceasta situatie, foarte probabil acest lucru nu este scris pentru tine.

Programul incarcat din timpul zile cat si stresul constant la care suntem supusi ne impugn de foarte multe ori un ritm alert de mancare si de obicei si intr-un mod destul de nesanatos. Trebuie sa ne alocam timp suficient pentru a manca in liniste si nu in graba. In felul acesta ne putem bucura si de gustul mancarii. Plus, daca nu este ritmul de mancare alert avem timp si sa observam momentul in care ne-am saturat sic and nu mai trebuie sa continuam sa mancam doar de dragul de a termina ce am inceput.

. Greseala nr 2: Mai putine mese nu inseamna mai putine calorii

Incearca sa servesti cel putin 3 mese pe zi. Incepe-ti ziua cu un mc dejun sanatos si ales cu grija. Chiar shi o briosa “light” poate avea pana la 400 d calori. De aceea, expertii ne sugereaza mai degraba sa consumam la mcul dejun un ou fiert, o felie de paine de secara si suc fresh din portocale.
Dupa o asemenea masa ce contine aproape 250 de calori va veti simti satul cel putin pana la brunch.

• Greseala nr 3: bauturile indulcite

Alcoolul, cafeaua cu zahar si lapte, sucuri cu adaos de zahar, bauturile acidulate pot avea o contributie semnificativa la cresterea numarului de calorii accumulate pe parcursul unei zile, si, implicit, la cresterea in greutate. Un studiu a demonstrate ca populatia din SUA obtine mai mult de 20% din calori din bauturi

In loc de bauturile mentionate mai sus e recomandat sa incerci sa te axezi mai mult pe: apa, lapte degresat, ceai neindulcit, suc de legume, si, in cantitati moderate, suc stors din fructe proaspete.

• Greseala Nr. 4: Dimensiunea mesei

Suntem obisnuiti cu portiile mari de la restaurant si, din obisnuinta, folosim acelasi standard si acasa. Pentru un mai bun control al greutatii si dietei este recomandat sa folositi portii mai mici si cand simtiti ca v-ati saturat sa lasati restul mancarii in farfurie.

• Greseala nr 5: Aditivi alimentari nesanatosi

In timp ce ne alegem cu cea mai mare grija felul principal de mancare, uitam sa dam importanta cuvenita sosurilor, dressingurilor pentru salate sau altele asemanatare. Acestea pot contine anumiti aditivi artificiali care nu fac altceva decat sad ea peste cap tot programul nostrum de dieta.

Atentie: Intr-un restaurant tip fast-food un piept de pui “grilled” sau o salata pot contine mai multe calori decat un hamburger gatit acasa sau intr-un restaurant serios.

• Greseala nr. 6: Mancatul necontrolat

Iti suna cunoscut?
Stai in fata televizorului sau a calculatorului si nici nu iti dai seama cum mana merge de la gura la punga de popcorn sau chipsuri pana cand mana nu mai gaseste nimic in punga?

Nu mai linge farfuriile!! In loc sa plangi dupa macarea care se iroseste, gandeste-te la raul pe care ingrasatul il face corpului tau.

Sursa : http://www.top-shop.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu