miercuri, 22 iunie 2011

Miracolul pastailor de soia


Soia este singurul aliment, in afara de carne, ce contine proteine. Soia are proprietati unice si efecte miraculoase in tratamentul unor boli grave cum ar fi: arterioscleroza, hipertensiunea sau diabetul. Totodata, soia regleaza natural nivelul colesterolului.
Proteine calitatea I

Boabele de soia contin proteine simple si sunt recomandate de catre nutritionisti ca un element cheie in alimentatia sanatoasa.

Stiai ca boabele de soia, pe langa faptul ca sunt foarte hranitoare, ajuta organismul sa lupte impotriva multor boli cronice cum ar fi cancerul sau bolile cardiovasculare?
Diete pe baza de soia

Mai multe studii arata ca proteinele continute in boabele de soia reduc nivelul colesterolului in sange si ca persoanele ce consuma frecvent soia prezinta un risc mai scazut de a se imbolnavi de cancer.

Din moment ce soia contine proteine de calitate, este recomandata atat copiilor cat si adultilor. Soia este, de asemenea, o buna alternativa alimentara si pentru cei alergici la lactoza. Proteinele din soia sunt usor de digerat. De aceea, produsele din soia sunt recomandate in timpul curelor de slabire.

Uleiul de soia nu contine colesterol, fiind un ulei vegetal. Doar grasimile animale contin colesterol. De aceea, atata semintele cat si pastaile sau uleiul de soia joaca un rol important intr-o dieta sanatoasa.
Impotriva cancerului si a infarctului

Datorita acizilor grasi nesaturati pe care ii contine, soia reduce riscul de infarct si protejeaza organismul impotriva unor forme de cancer.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca persoanele ce consuma soia (sub orice forma) prezinta un risc mai scazut de a se imbolnavi de cancer.
O sursa bogata de vitamine si minerale

Soia contine cantitati mari de:

* calciu,
* fier,
* zinc,
* fosfor,
* magnesiu si
* vitamina B.

Poate fi consumata sub diferite forme!

Soia este folosita in prepararea unei varietati largi de produse, de la margarina vegetala la hrana pentru copii, cafea sau mezeluri. De asemenea, faina de soia este o sursa bogata de fier, calciu si vitamina B fiind un aliment salvator pentru cei ce au neovie de astel de minerale.
O solutie pentru cei cu alergii

Laptele de soia nu contine lactoza, de aceea el este o buna solutie pentru persoanele alergice la lactoza.

Pentru a-ti da seama cat este de sanatos acest lapte, este bine sa stii ca sugarii pot incepe sa consume lapte de soia (preparat in casa sau industrial) de la varsta de 1 an.
Cine ar trebui neaparat sa consume soia?

Conform unui studiu efectuat de Universitatea de Illinois, un consum zilnic de 50 de grame (aprox. o ceasca) de soia reduce nivelul colesterolului cu 12%. De asemenea, persoanele:

* ce sufera de boli cardio vasculare
* aflate la menopauza
* ce sufera de osteoporoza,
* diabet si
* probleme cu prostata

ar trebui sa consume mai multa soia, pentru o viata mai sanatoasa.

Sursa : http://www.top-shop.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu