miercuri, 22 iunie 2011

4 trucuri care va vor ajuta sa mancati mai incet


Cat timp petreceti mancand? Aici intra gustatul, mirositul, savuratul, mestecatul si inghititul alimentelor… Va numarati printre cele care isi iau cina la reclamele de la filmul de seara sau este mancatul un ritual care dureaza cel putin jumatate de ora?

Oricum ar fi, probabil ca ati auzit deja ca mancatul incet este mult mai sanatos, fiindca stomacul nu are dinti sa mestece in locul dumneavoastra bucatile abia mestecate de friptura. Si este sigur ca persoanele care mananca mai incet sunt adesea mai slabe decat cele care fac parte din cealalta categorie .

* Potrivit studiilor, puteti economisi pana la 70 de calorii daca mancati 30 de minute, in loc de 10. Cu alte cuvinte, corpul are nevoie de 30 de minute ca sa constientizeze ca stomacul este plin.
* Daca mancati fiecare masa mai incet, puteti slabi 1 kilogram pe luna. Dar cum puteti realiza acest lucru?

Va dezvaluim 4 trucuri ca sa savurati mancarea mai incet.

1. Folositi farfurii mai mici

O portie normala de mancare pe o farfurie uriasa spune ochilor: nu e destul! Incepeti sa folositi farfurii mai mici, care vor spune corpului ca portia este prea mare. Simplu si istet!

2. Incepeti masa cu o supa sau o salata

Inainte de masa principala, consumati alimente cu multa apa sau fibre, care vor preveni pofta de alimente cu prea multe calorii in a doua parte a mesei. Salata mancata la inceput poate reduce cantitatea de calorii cu 12%, iar supa chiar cu 20%. Sigur, trebuie sa stiti ca salata cu paste sau maioneza si supele cu smantana nu intra in aceasta categorie.

3.Opriti televizorul

Mancati intr-un loc fara lucruri care sa va distraga atentia. Astfel, masa se transforma intr-un eveniment cu cap si coada. Daca cititi, va uitati la televizor sau lucrati la calculator in timp ce mancati, veti manca si prea mult si prea repede.

4. Mestecati fiecare imbucatura de cel putin 20 de ori

Cei mai multi oameni au enervantul obicei de a mesteca mancarea exact atat cat e nevoie sa o faca sa alunece pe gat in stomac. Eroare. Mestecatul ajuta la arderea caloriilor si totodata previne atacurile de foame. Asadar, nu va grabiti si mestecati. Va veti satura mult mai repede si veti consuma mult mai putine calorii.

Sursa : http://www.top-shop.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu