miercuri, 22 iunie 2011

6 reguli pentru arderea caloriilor


Activitatile zilnice te ajuta sa slabesti

Ca femeie de afaceri si mama, vrei sa iti astupi urechile cand auzi cuvantul antrenament, de care tinzi sa uiti cu toate obligatiile de la serviciu si acasa? Avem noutati pentru tine – femeile moderne ard multe calorii, chiar daca nu petrecem doua ore epuizante intr-o sala de fitness.

Avem 6 reguli de aur pentru tine, sa intensifici arderea caloriilor in timpul activitatilor diurne obisnuite, pe care in general nu le asociezi cu arderea caloriilor.

1. 2000 trepte = 100 calorii

Expertii in fitness au aflat ca daca mergi 1,5 kilometri, adica in jur de 2000 de trepte, arzi 100 de calorii. Acesta este un alt motiv pentru a urca pe scari serviciu pentru a-ti indeplini sarcinile. Uita de lifturi; in loc sa telefonezi unui coleg, mergi personal la el…

Exista multe metode prin care poti urca aceste 2000 de trepte in timpul orelor de lucru.

2. Minge mare

Poti arde calorii chiar si cand stai – aseaza-te pe mingea mare si moale, cu ajutorul careia vei arde pana la 50 de calorii pe ora – stand, deoarece trebuie sa iti pastrezi mereu echilibrul, ceea ce face muschii fesieri, abdominali inferiori si cei ai spatelui sa lucreze, arzand astfel calorii.

3. Apa, apa, apa

Hidratarea este foarte importanta pentru functionarea normala a corpului, dar te poate ajuta si la arderea caloriilor. Bea cel putin 8 pahare de apa – care trebuie sa fie rece – si vei arde 25 de calorii cu fiecare pahar. Corpul va trebui sa puna metabolismul in functiune si sa incalzeasca apa, ceea ce inseamna arderea caloriilor.

4. Incalzire

Dupa apa rece, te poti incalzi cu o bautura calda. Toarna ceai cald intr-o cana, preferabil verde sau negru, sau cafea. Cercetatorii au descoperit ca 3 cani de ceai verde pot provoca arderea a 76 pana la 108 calorii, avand, de asemenea, efect revigorant si favorizand concentrarea.

5. Nu sta pe loc

* misca-ti picioarele in sus si in jos, in spatele biroului,
* plimba-te prin birou cand vorbesti la telefon,
* ridica-ti genunchii atunci cand stai jos,
* fa cateva genuflexiuni,
* asculta muzica preferata si scutura-ti umerii,
* adu-ti coarda de sarit la birou si sari de cateva ori, in timpul pauzei…

Astfel iti vei pune sangele in miscare si potrivit unora, vei arde peste 100 de calorii pe zi.

6. Activitati in afara programului

Dupa arderea atator calorii, nu te opri la intoarcerea spre casa. Una din urmatoarele reguli te poate ajuta, de asemenea, sa arzi pana la 100 de calorii:

* spala vasele, gateste sau calca hainele timp de o ora,
* aspira sau matura timp de o jumatate de ora,
* fa cumparaturi timp de o ora,
* tine-ti copilul in brate timp de 40 de minute,
* joaca-te o jumatate de ora cu el…


Sursa : http://www.top-shop.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu