miercuri, 22 iunie 2011

Retete pentru purificarea organismului


1. Bautura cu lamaie Bautura cu lamai

Pentru a preveni acumularea de substante daunatoare in corp, folositi cu regularitate purificatori naturali. Printre cei mai importanti si mai cunoscuti purificatori naturali se numara, cu siguranta, lamaia: seara, taiati trei lamai si stoarceti-le in 300 – 400 ml de apa fiarta.

Beti lichidul acesta dimineata, pe stomacul gol. Puteti amesteca sucul de la cateva lamai si cu miere si apa calduta si sa-l beti tot pe stomacul gol. Mierea este si ea un excelent nutrient detoxifiant.

2. Otet de mere facut in casaOtet

Beti un pahar de apa calduta cu una sau doua lingurite de otet de mere si miere. Daca puneti putin piper cayenne peste otet, veti obtine o potiune care curata sangele si ajuta venele varicoase si ulcerul. Si sucul de sfecla cruda este eficient la curatarea sangelui.

3. Bautura revigoranta cu urzici

Urzica se foloseste dintotdeauna pentru purificarea sangelui, greturi si stimularea digestiei si a secretiei de urina. Acum ea se foloseste mai ales la prepararea unei revigorante bauturi detoxifiante de primavara, iar frunzele tinere se folosesc va legume proaspete, bogate in fier.

Turnati o jumatate de litru de apa clocotita peste un manunchi de urzici proaspete, acoperiti si lasati asa zece minute. Turnati 100 ml de apa peste urzici; amestecati in blender si filtrati. Beti de patru ori pe zi, in timpul mesei.

4. Sucuri proaspete de fructe

Consumul cu regularitate de sucuri de fructe contribuie la detoxifierea organismului. Pregatiti-va sucurile singur, daca se poate, din fructe produse organic si daca nu, curatati-le intotdeauna de coaja. Diluati sucurile cu apa in proportie de 1:1.
Sorbiti-le incet. Se recomanda sa nu se amestece fructele.

Sursa : http://www.top-shop.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu